Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΧΑΘΗΚΕ, ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.


Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος νοήμων άνθρωπος στον Πλανήτη, επιχειρηματίας, αρχηγός κράτους, διαπλεκόμενος και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε θα επενδύσει έστω και ένα Δολάριο για να εξορύξει τα κοιτάσματα πετρελαίου που σίγουρα υπάρχουν στο Αιγαίο και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Οι λόγοι απλοί:
1) Η Σαουδική Αραβία μέχρι το 2025 έχει πάρει απόφαση (πρόσφατη συνδιάσκεψη κορυφής ηγετών των χωρών του Κόλπου), να στραφεί κατά 90% στα φωτοβολταϊκά κρατώντας το πετρέλαιο μόνο για ιδιαίτερες ανάγκες που προς το παρόν δεν μπορούν να καλυφθούν από την ενέργεια του ήλιου (π.χ. μεγάλα τάνκερ, κάποιες συγκεκριμένες βιομηχανικές μονάδες κ.λπ.).


2) Οι χώρες της Δύσης αλλά και η Κίνα μέχρι το 2020 θα έχουν στραφεί αποκλειστικά στην κίνηση με ηλεκτρική ενέργεια. Πετρελαιοκίνητα και υγραεριοκίνητα σε 10 χρόνια θα πουλιούνται στο ebay ως συλλεκτικά θυμηθείτε το.

3) Έχουμε επίσης την ελεύθερη και απεριόριστη κίνηση που εξασφαλίζει το ανεξάντλητο υδρογόνο. Είτε ως στοιχείο του αέρα που αναπνέουμε είτε ως παράγωγο ηλεκτρόλυσης, διάσπασης του νερού δηλαδή, που απαιτεί ελάχιστα μιλιβόλτ (mV) ενέργειας από μία μπαταρία, η οποία μάλιστα μπορεί να είναι και επαναφορτιζόμενη, με ενέργεια την οποία θα αντλεί από τις ταλαντώσεις του οχήματος κατά την κίνησή του. Μπορεί να παραμένει εδώ και 100 χρόνια καλά κρυμμένο μυστικό, αλλά είναι τέτοια η παγκόσμια πίεση που μέσα στην επόμενη 10ετία θα έχουμε δραματικές αλλαγές.
Όσοι λοιπόν παραμυθιάζονται με τον "τεράστιο φυσικό πλούτο" της χώρας και μάλιστα πολλοί από αυτούς είναι και στον λεγόμενο εναλλακτικό πολιτικό χώρο ας βρουν άλλο παραμύθι. Ακόμα κι αν κρατούσαμε για εσωτερική κατανάλωση το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο σκεφτείτε ότι δεν έχουμε τα ανάλογα προϊόντα να το καταναλώσουμε.


Μήπως παράγουμε αυτοκίνητα; (Οι Τούρκοι παράγουν). Μήπως παράγουμε καυστήρες εσωτερικής καύσης; (Οι Τούρκοι παράγουν).
Όταν η ευρωπαϊκή βιομηχανία θα παράγει μόνο ηλεκτροκίνητα ή υδρογονοκίνητα, εμείς πού θα βρίσκουμε τα πετρελαιοκίνητα και τα βενζινοκίνητα; Εκτός αν μέσα σε όλα τα άλλα εκτός από αποθήκη λαθρομεταναστών γίνουμε και αποθήκη της καταργημένης τεχνολογίας του Πλανήτη.
Η αξία των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ελλάδας μπορεί να λογιστεί ως οικονομικός παράγοντας μόνο στην περίπτωση που η Σαουδική Αραβία και οι συν αυτοίς μάς κάνουν αποκλειστικούς προμηθευτές τους για την κάλυψη του 10% των αναγκών τους. Μέχρι σε 50 χρόνια να μη μείνει ούτε λίτρο "μαύρου χρυσού" στο γήινο υπέδαφος.

Απόστολος Κολοβός, Ιούλιος 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου